Mest leste :
1.
 Får du i deg nok vitamin D i den mørkaste tida av året?
2.
 Med Odda under huden og på lerretet
3.
 4H - jubel over framhald av støtta til frivillige
4.
 Foreslår fire millionar kroner ekstra til butikkar i distrikta gjennom Merkur-programmet i 2017
5.
 Redda eplesal for millionar
6.
 Julegåve med varig verdi
7.
 Vert ikkje opna i dag
8.
 30 000 hjortedyr er hittil testa for skrantesjuke
9.
 Åpne vegar til klokka 21:00
10.
 Gram Per Person er tilbake
11.
 The Times They Are A-Changing
12.
 Vernar 36 viktige skogområde
13.
 Programslepp i julekalender
14.
 Delte meingar lokalt om "julepresangen" frå regjeringa
15.
 Julekonsert med Aasmund Nordstoga
16.
 God mottaking for Framtida junior
17.
 15 millionar kroner til tiltak mot spelproblem
18.
 Løyvefritak for Inn på tunet-aktørar
19.
 Stor nedgang i fråveret på vidaregåande
20.
 Lang lørdag på Iris Scene

Spanande poesinatt i Ulvik
- Publisert 15. november 2017 av Mannsåker, Tone Marie
Haiku2
Clik on image for large version
Haiku. Pressebilete

Nye og spennande røyster, poesikonsert og kortreist nattmat frå Slow Food Hardanger er nokre av ingrediensane når Hauge-senteret inviterer til poesinatt på Elvatun 25. november

Ruset, Linda Klakken og Paal Maage Elstad er alle unge og spanande poetar som nyleg har markert seg på lyrikkfronten, seier formidlar Ragnhild Nabben i ei pressemelding frå Hauge - senteret.

 

Ho fortel vidare at Endre Ruset har utmerka seg som ein stilsikker poet, gjendiktar og aktiv lyrikkformidlar på mange ulike arenaer. I haust kom Noriaki, ei samling haikudikt inspirert av den japanske skihopplegenda Noriaki Kasai. Ruset kjem til Ulvik saman med musikar Stian Omenås og kunstnar Karin Augusta Nogva for å gi oss ei heilt særeiga oppleving gjennom tonar, bilde og lyriske ord.

 

Poesinatta får også besøk av poetane Linda Klakken og Paal Maage Elstad. Poet og gjendiktar Linda Klakken er kjent for å ha skrive bråvakre bøker som Åtte minutt og Skriv ferdig boka om livet ditt. Diktsamlinga Mamma, kone, slave, fekk mykje merksemd hausten 2013 og vart av fleire aviser kåra til ei av årets beste bøker. Paal Maage Elstad er eit ungt lyrisk talent med base i Bergen;"dette er ganske enkelt gull"sa forfattar og Brageprisvinnar Rune Christiansen om debutsamlinga, Kun en liten del av universet. I haust er Elstad ute med si andre diktsamling; Lysmøkk.

 

-Når kveldane og nettene blir lange, er det fint å møtast til lyrikk med noko attåt. Poesinatt er ein ny programpost og er tenkt som eit uformelt møte med nye og spanande poetar og publikum, seier leiar ved Hauge-senteret, Geir S. Netland."Kveikja ljos, vere der i kalde kveldar" som Hauge skriv i diktet Lauvhytter og snøhus.

 

Poetane les frå samlingane sine og samtalar med Endre Ruset om eige forfattarskap. Ein stad mellom musikk og poesi byr Slow Food Hardanger på ei kulinarisk oppleving. Nattmat er inkludert i billetten, og det blir høve til å kjøpe lokalprodusert drykk av ymse slag.

 

Poesinatt på Elvatun er og kvelden der publikum kan henta fram eigne dikt frå skrivebordsskuffa og entra podiet. - Me rundar av kvelden med open mikrofon og publikum er hjarteleg velkomne til å lesa eigne dikt eller dela eit favorittdikt, avsluttar formidlar ved Hauge-senteret Ragnhild Nabben.

 

 

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Australsk mann siktet for å være nordkoreansk agent
En australsk mann født i Sør-Korea ble lørdag kveld pågrepet i sitt hjem i Sydney, siktet for å ha fungert som en økonomisk agent for Nord-Korea.
2.
 Reuters: Jerusalem-konflikten opp i FNs sikkerhetsråd
FNs sikkerhetsråd skal behandle en resolusjon som kan få konsekvenser for USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
3.
 Nødvendig å snakke med Nord-Korea
Nord-Koreas atomvåpenprogram utgjør en alvorlig trussel mot verdens sikkerhet. Derfor er det viktig at verden står samlet i møte med den.
4.
 Avis: Trump-administrasjonen vil forby sju ord i budsjettdokumenter
Flere reagerer på at Trump-administrasjonen vil forby ord som «transkjønnet», «mangfold», «foster» og «vitenskapelig basert» i budsjettdokumentene for 2019.
5.
 Stadig flere baker sine egne julekaker
Stadig flere nordmenn velger å bake kakene sine selv til jul. Mer enn seks av ti baker ett eller flere kakeslag til jul i år, viser en ny undersøkelse.
6.
 Huitfeldt reagerer på regjeringens OSSE-nei
Regjeringens nei til at Norge skal lede Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) skader Norges renommé, mener Anniken Huitfeldt (Ap).
7.
 Utfordret til å bære 6 meter høy nisse opp på Europas høyeste sjøklippe
Først julepyntet de kameraten Harry Gulestøl hus i hemmelighet med julelys og en seks meter høy nisse. Så kom Harry med hevnutfordringen: Bær nissen opp på Hornelen, Europas høyeste sjøklippe.
8.
 Brennhete Zuccarello avgjorde for Rangers på overtid
(Boston Bruins - New York Rangers 2-3) Mats Zuccarello (30) gjorde alt selv da han avgjorde kampen på overtid mot Boston. Selv syns han det gikk «skikkelig dårlig».


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse