Mest leste :
1.
 Hardangergullsmed bak fulltreffaren NR01
2.
 "Prøvekøyring" av ny heimebane
3.
 Målmedviten musikkstudent på springbretttet
4.
 Stein på stein
5.
 Dårlege vegar pregar kvardagen i Hordaland
6.
 H.M. Dronning Sonja stiller ut i Galleri G. Guddal i jubileumsåret
7.
 Nytt lys i mørketida
8.
 Snarvisitt i "Skuggane sin dal" før lyset vart tent
9.
 "På ein søndag" ut på høyring
10.
 Festidalen byttar helg
11.
 Endringar i reglar for opptak til høgare utdanning
12.
 Folkebiblioteka som debattarena
13.
 Vil ha innspel frå innbyggarane
14.
 Til kamp for råderett over krafta
15.
 Tru det eller ikkje - årets tema er LØGN
16.
 150 tunnelar på Vestlandet vert rusta opp
17.
 På Radio Folgefonn onsdag
18.
 Rekordmange vel norsk flagg
19.
 Rekordomsetning på Grüne Woche i 2018
20.
 Noreg får som første land spesialtrent innsatsteam for helsekriser

Hordaland får flest hurtigladarar i landet
- Publisert 16. november 2017 av Mannsåker, Tone Marie
Ladestasjon elbil
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Alle kommunar i Hordaland, med unntak av Fedje, kjem snart til å ha hurtigladarar for elbilar på plass. Med dei siste tildelingane frå Hordaland fylkeskommune får både Hardanger og Voss fleire nye ladestasjonar

Med dei siste tildelingane blir og Hordaland best i klassen i tal hurtigladarar samanlikna med landet for øvrig. Fylket ligg og høgast i marknadsdel for elbilar ifylgje ei pressemelding.

Fylkesordførar Anne Gine Hestetun er glad for denne storsatsinga.

– Klimautfordringa er vår tids største utfordring, og eit taktskifte i kampen for eit betre klima er heilt naudsynt. Hordaland fylkeskommune skal ta vår del av ansvaret. Det bidreg dette arbeidet til, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun.

Hordaland fylkesting har i år løyvt 10 millionar til klimatiltak. 3,7 millionar går til bygging av desse nye hurtigladepunkta.

Utbygginga omfattar 27 nye hurtigladestasjonane som blir plassert på 15 stader i 13 kommunar i fylket. Nye kommunar som får hurtiglading er Granvin, Øygarden, Sund, Fitjar, Sveio og Modalen. Disse seks kommunane har til noe vore utan hurtigladetilbod. I tillegg får ein del stader fleire nye hurtigladepunkt: Voss får åtte nye, Hardanger sju nye, Ostereidet to nye, Indre Arna to nye og Loddefjord to nye. Fedje blir einaste kommune i fylket utan hurtiglading, men har stasjon for normallading.

Fylkeskommunen gjev tilskot til bygging av dei nye 27 hurtigladestasjonane.

– Tildelinga auker talet på hurtigladarar i Hordaland med 29 prosent. Alle kommunar i fylket, minus Fedje, får dermed hurtiglading. Denne tildelinga er den største fylkeskommunale satsinga på dette feltet og Hordaland får dermed det mest omfattande hurtigladetilbodet i landet, seier klima- og naturressurssjef Sølve Sondbø i Hordaland fylkeskommune.

For fylkeskommunen er dette avgjerande for den vidare satsinga på elbilar og vidare reduksjon av utslepp frå vegtrafikken.

– Ambisjonen vår er at det skal bli praktisk å køyre elbil, og då treng vi eit godt nettverk med hurtigladestasjonar gjennom heile fylket. Fleire hurtigladarar langs dei mest brukte vegane i fylket reduserer rekkeviddeangst og gjer at fleire folk tør velga elbil når dei kjøper bil, seier Sondbø.

Tildelinga skjer etter ei open utlysning der hurtigladeselskapa har konkurrert om å bygge hurtigladarar med lågast tilskotssum. Hurtigladeselskapa står for resten av kostnadane ved utbygginga og seinare drift.

– Det beste verkemiddelet fylkeskommunen har for overgang til nullutsleppsbilar er å bidra til eit godt nettverk av hurtigladestasjonar. Dette ser vi har ført til eit oppsving i sal av elbilar i fylket. Før fylkeskommunen engasjerte seg i utbygginga, låg Hordaland på gjennomsnittet i landet i kjøp av elbilar. Etter at vi engasjerte oss, har Hordaland lege 15-20 prosent over landssnittet, seier Sondbø.

Tal for september i år viser at 52 prosent av nybilsalet i fylket var elbilar og 17 prosent ladbare hybridbilar. Snittet i landet var 32 prosent elbil. For siste kvartal var tala for Hordaland 42 prosent, og 25 prosent i snitt for landet. Totalt er det no 21.000 elbilar, samt 5300 ladbare hybridar i fylket. Hordaland er regionen i verda med høgast sal av elbil i høve den totale bilparken og den regionen i verda med høgast del elbil av nybilsalet.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Mann pågrepet etter økseoverfall i Danmark
Politiet har pågrepet en 29 år gammel mann mistenkt for drapsforsøk etter at et ungt par ble overfalt på en bensinstasjon lørdag.
2.
 Vurderer bedre kontroller for våpenkjøp i USA
Demokrater og republikanere vil fremme en tverrpolitisk lov for å forbedrede bakgrunnsjekker. Men elever som demonstrerer for strengere våpenlovgivning har krevd mer.
3.
 911-operatør døde i krasj: Politiet mistenker beruset pastor
Lørdag kveld mistet Jenna Bixby (30) fra Minnesota livet da en pastor krasjet inn i bilen hennes.
4.
 – Bommer hvis de tror det bare er å hente en mix-stafett-medalje
PYEONGCHANG (VG) Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø advarer de som bare tror det er å «hente» en norsk medalje på tirsdagens mix-stafett.
5.
 Hockeygutta: Det er nå eller aldri
PYEONGCHANG (VG) Petter Thoresens (56) første OL-lag er snublende nær en historisk kvartfinale 24 år etter at han selv spilte da Norge siste gang vant en ishockeykamp i vinterlekene.
6.
 Tillerson om Nord-Korea: – Vi bruker ikke gulrot, vi bruker pisk
Den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson sier at USA vil fortsette å prøve og løse krisen på diplomatisk vis – helt til første bomben faller.
7.
 Avslutter leteaksjon i Ulsteinvik
Hovedredningssentralen lette mandag kveld etter en båt i mulig havsnød etter at en person mener å ha observert nødraketter vest for Ulstein sentrum på Sunnmøre. Like etter midnatt ble aksjonen avsluttet.
8.
 Kosovo 10 år etter: Eldre nektes pensjonen sin
PRISTINA ( VG) I Kosovo lever eldre på småpenger, fordi Serbia ikke vil utbetale pensjon til innbyggerne i et land de ikke anerkjenner.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse