Mest leste :
1.
 Får du i deg nok vitamin D i den mørkaste tida av året?
2.
 Med Odda under huden og på lerretet
3.
 4H - jubel over framhald av støtta til frivillige
4.
 Foreslår fire millionar kroner ekstra til butikkar i distrikta gjennom Merkur-programmet i 2017
5.
 Redda eplesal for millionar
6.
 Julegåve med varig verdi
7.
 Vert ikkje opna i dag
8.
 30 000 hjortedyr er hittil testa for skrantesjuke
9.
 Åpne vegar til klokka 21:00
10.
 Gram Per Person er tilbake
11.
 The Times They Are A-Changing
12.
 Vernar 36 viktige skogområde
13.
 Programslepp i julekalender
14.
 Delte meingar lokalt om "julepresangen" frå regjeringa
15.
 Julekonsert med Aasmund Nordstoga
16.
 God mottaking for Framtida junior
17.
 15 millionar kroner til tiltak mot spelproblem
18.
 Løyvefritak for Inn på tunet-aktørar
19.
 Stor nedgang i fråveret på vidaregåande
20.
 Lang lørdag på Iris Scene

Hordaland får flest hurtigladarar i landet
- Publisert 16. november 2017 av Mannsåker, Tone Marie
Ladestasjon elbil
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Alle kommunar i Hordaland, med unntak av Fedje, kjem snart til å ha hurtigladarar for elbilar på plass. Med dei siste tildelingane frå Hordaland fylkeskommune får både Hardanger og Voss fleire nye ladestasjonar

Med dei siste tildelingane blir og Hordaland best i klassen i tal hurtigladarar samanlikna med landet for øvrig. Fylket ligg og høgast i marknadsdel for elbilar ifylgje ei pressemelding.

Fylkesordførar Anne Gine Hestetun er glad for denne storsatsinga.

– Klimautfordringa er vår tids største utfordring, og eit taktskifte i kampen for eit betre klima er heilt naudsynt. Hordaland fylkeskommune skal ta vår del av ansvaret. Det bidreg dette arbeidet til, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun.

Hordaland fylkesting har i år løyvt 10 millionar til klimatiltak. 3,7 millionar går til bygging av desse nye hurtigladepunkta.

Utbygginga omfattar 27 nye hurtigladestasjonane som blir plassert på 15 stader i 13 kommunar i fylket. Nye kommunar som får hurtiglading er Granvin, Øygarden, Sund, Fitjar, Sveio og Modalen. Disse seks kommunane har til noe vore utan hurtigladetilbod. I tillegg får ein del stader fleire nye hurtigladepunkt: Voss får åtte nye, Hardanger sju nye, Ostereidet to nye, Indre Arna to nye og Loddefjord to nye. Fedje blir einaste kommune i fylket utan hurtiglading, men har stasjon for normallading.

Fylkeskommunen gjev tilskot til bygging av dei nye 27 hurtigladestasjonane.

– Tildelinga auker talet på hurtigladarar i Hordaland med 29 prosent. Alle kommunar i fylket, minus Fedje, får dermed hurtiglading. Denne tildelinga er den største fylkeskommunale satsinga på dette feltet og Hordaland får dermed det mest omfattande hurtigladetilbodet i landet, seier klima- og naturressurssjef Sølve Sondbø i Hordaland fylkeskommune.

For fylkeskommunen er dette avgjerande for den vidare satsinga på elbilar og vidare reduksjon av utslepp frå vegtrafikken.

– Ambisjonen vår er at det skal bli praktisk å køyre elbil, og då treng vi eit godt nettverk med hurtigladestasjonar gjennom heile fylket. Fleire hurtigladarar langs dei mest brukte vegane i fylket reduserer rekkeviddeangst og gjer at fleire folk tør velga elbil når dei kjøper bil, seier Sondbø.

Tildelinga skjer etter ei open utlysning der hurtigladeselskapa har konkurrert om å bygge hurtigladarar med lågast tilskotssum. Hurtigladeselskapa står for resten av kostnadane ved utbygginga og seinare drift.

– Det beste verkemiddelet fylkeskommunen har for overgang til nullutsleppsbilar er å bidra til eit godt nettverk av hurtigladestasjonar. Dette ser vi har ført til eit oppsving i sal av elbilar i fylket. Før fylkeskommunen engasjerte seg i utbygginga, låg Hordaland på gjennomsnittet i landet i kjøp av elbilar. Etter at vi engasjerte oss, har Hordaland lege 15-20 prosent over landssnittet, seier Sondbø.

Tal for september i år viser at 52 prosent av nybilsalet i fylket var elbilar og 17 prosent ladbare hybridbilar. Snittet i landet var 32 prosent elbil. For siste kvartal var tala for Hordaland 42 prosent, og 25 prosent i snitt for landet. Totalt er det no 21.000 elbilar, samt 5300 ladbare hybridar i fylket. Hordaland er regionen i verda med høgast sal av elbil i høve den totale bilparken og den regionen i verda med høgast del elbil av nybilsalet.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Australsk mann siktet for å være nordkoreansk agent
En australsk mann født i Sør-Korea ble lørdag kveld pågrepet i sitt hjem i Sydney, siktet for å ha fungert som en økonomisk agent for Nord-Korea.
2.
 Reuters: Jerusalem-konflikten opp i FNs sikkerhetsråd
FNs sikkerhetsråd skal behandle en resolusjon som kan få konsekvenser for USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
3.
 Nødvendig å snakke med Nord-Korea
Nord-Koreas atomvåpenprogram utgjør en alvorlig trussel mot verdens sikkerhet. Derfor er det viktig at verden står samlet i møte med den.
4.
 Avis: Trump-administrasjonen vil forby sju ord i budsjettdokumenter
Flere reagerer på at Trump-administrasjonen vil forby ord som «transkjønnet», «mangfold», «foster» og «vitenskapelig basert» i budsjettdokumentene for 2019.
5.
 Stadig flere baker sine egne julekaker
Stadig flere nordmenn velger å bake kakene sine selv til jul. Mer enn seks av ti baker ett eller flere kakeslag til jul i år, viser en ny undersøkelse.
6.
 Huitfeldt reagerer på regjeringens OSSE-nei
Regjeringens nei til at Norge skal lede Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) skader Norges renommé, mener Anniken Huitfeldt (Ap).
7.
 Utfordret til å bære 6 meter høy nisse opp på Europas høyeste sjøklippe
Først julepyntet de kameraten Harry Gulestøl hus i hemmelighet med julelys og en seks meter høy nisse. Så kom Harry med hevnutfordringen: Bær nissen opp på Hornelen, Europas høyeste sjøklippe.
8.
 Brennhete Zuccarello avgjorde for Rangers på overtid
(Boston Bruins - New York Rangers 2-3) Mats Zuccarello (30) gjorde alt selv da han avgjorde kampen på overtid mot Boston. Selv syns han det gikk «skikkelig dårlig».


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse