Mest leste :
1.
 Nasjonal oversikt over personar på venteliste til sjukeheim
2.
 Roger Lynghamar erstattar Steinar Albrigtsen på Iris Scene
3.
 Travel laurdag på nye Iris Scene
4.
 Trygge møteplassar i Noregs Mållag
5.
 Vil ha fleire med i gamaldanstevling
6.
 Kulturell skattkiste til alle elevar i Hordaland
7.
 God start på 2018 for Tysnes Sparebank
8.
 Den årlege Tulipanaksjonen er i rute
9.
 Mange vil rydda strender
10.
 Kontroll av kostilskot avslørte helsefarleg innhald
11.
 Klar for å overlata klubba til yngre krefter
12.
 Konkurranse om nytt fylkesvåpen
13.
 2017 - rekordår for Mikkelparken
14.
 Meiner turisme trugar villreinen
15.
 Hugs fluktopning og rett merking av reiskap
16.
 Parkeringsavgift i Odda sentrum - ikkje øverst på ynskjelista
17.
 Har du ein etablerar i magen?
18.
 Debattklimaet har vorte for hardt
19.
 12.mai - den internasjonale ME - dagen
20.
 Nasjonalparken vil høyra di meining

Hordaland får flest hurtigladarar i landet
- Publisert 16. november 2017 av Mannsåker, Tone Marie
Ladestasjon elbil
Clik on image for large version
Illustrasjonsbilete

Alle kommunar i Hordaland, med unntak av Fedje, kjem snart til å ha hurtigladarar for elbilar på plass. Med dei siste tildelingane frå Hordaland fylkeskommune får både Hardanger og Voss fleire nye ladestasjonar

Med dei siste tildelingane blir og Hordaland best i klassen i tal hurtigladarar samanlikna med landet for øvrig. Fylket ligg og høgast i marknadsdel for elbilar ifylgje ei pressemelding.

Fylkesordførar Anne Gine Hestetun er glad for denne storsatsinga.

– Klimautfordringa er vår tids største utfordring, og eit taktskifte i kampen for eit betre klima er heilt naudsynt. Hordaland fylkeskommune skal ta vår del av ansvaret. Det bidreg dette arbeidet til, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun.

Hordaland fylkesting har i år løyvt 10 millionar til klimatiltak. 3,7 millionar går til bygging av desse nye hurtigladepunkta.

Utbygginga omfattar 27 nye hurtigladestasjonane som blir plassert på 15 stader i 13 kommunar i fylket. Nye kommunar som får hurtiglading er Granvin, Øygarden, Sund, Fitjar, Sveio og Modalen. Disse seks kommunane har til noe vore utan hurtigladetilbod. I tillegg får ein del stader fleire nye hurtigladepunkt: Voss får åtte nye, Hardanger sju nye, Ostereidet to nye, Indre Arna to nye og Loddefjord to nye. Fedje blir einaste kommune i fylket utan hurtiglading, men har stasjon for normallading.

Fylkeskommunen gjev tilskot til bygging av dei nye 27 hurtigladestasjonane.

– Tildelinga auker talet på hurtigladarar i Hordaland med 29 prosent. Alle kommunar i fylket, minus Fedje, får dermed hurtiglading. Denne tildelinga er den største fylkeskommunale satsinga på dette feltet og Hordaland får dermed det mest omfattande hurtigladetilbodet i landet, seier klima- og naturressurssjef Sølve Sondbø i Hordaland fylkeskommune.

For fylkeskommunen er dette avgjerande for den vidare satsinga på elbilar og vidare reduksjon av utslepp frå vegtrafikken.

– Ambisjonen vår er at det skal bli praktisk å køyre elbil, og då treng vi eit godt nettverk med hurtigladestasjonar gjennom heile fylket. Fleire hurtigladarar langs dei mest brukte vegane i fylket reduserer rekkeviddeangst og gjer at fleire folk tør velga elbil når dei kjøper bil, seier Sondbø.

Tildelinga skjer etter ei open utlysning der hurtigladeselskapa har konkurrert om å bygge hurtigladarar med lågast tilskotssum. Hurtigladeselskapa står for resten av kostnadane ved utbygginga og seinare drift.

– Det beste verkemiddelet fylkeskommunen har for overgang til nullutsleppsbilar er å bidra til eit godt nettverk av hurtigladestasjonar. Dette ser vi har ført til eit oppsving i sal av elbilar i fylket. Før fylkeskommunen engasjerte seg i utbygginga, låg Hordaland på gjennomsnittet i landet i kjøp av elbilar. Etter at vi engasjerte oss, har Hordaland lege 15-20 prosent over landssnittet, seier Sondbø.

Tal for september i år viser at 52 prosent av nybilsalet i fylket var elbilar og 17 prosent ladbare hybridbilar. Snittet i landet var 32 prosent elbil. For siste kvartal var tala for Hordaland 42 prosent, og 25 prosent i snitt for landet. Totalt er det no 21.000 elbilar, samt 5300 ladbare hybridar i fylket. Hordaland er regionen i verda med høgast sal av elbil i høve den totale bilparken og den regionen i verda med høgast del elbil av nybilsalet.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Migrapolis-profil sparket etter 19 år i NRK grunnet manglende kompetanse: – Dette er en farse
– De hadde bestemt på forhånd at de ville bli kvitt meg, sier NRK-journalist Rajan Chelliah. NRKs fagforening mener saken går rett inn i kjernen av hvorfor de NRK- ansatte streiker.
2.
 Passproblemer
Nordmenn som ennå ikke har søkt om fornyelse av utgått pass, eller som trenger et nytt, kan risikere at sommerens utenlandstur går i vasken.
3.
 Dårlig nytt for Trump-advokat: «Taxi-kongen» vil samarbeide med myndighetene
Michael Cohens forretningspartner Evgeny Freidman skal ha gått med på å hjelpe myndighetene for å slippe fengselsstraff.
4.
 Person knivstukket i Oslo: To pågrepet
Politiet i Oslo har pågrepet to personer etter at en person ble knivstukket i Oslo sentrum natt til onsdag.
5.
 Mann til sykehus etter eksplosjon i varmeanlegg i Oslo
En mann er kjørt til sykehus med moderate skader etter at en eksplosjon gikk av i et varmeanlegg på Haugerud i Oslo.
6.
 Smittsom hjernehinnebetennelse påvist hos russ i Sandnes
En russ fra Sandnes ble mandag innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Personer vedkommende har utvekslet spytt med, har fått antibiotikum.
7.
 NRK-journalist tatoverte en «Streikepanda» på leggen
NRK-streiken fortsetter for fullt, og ivrige streikere samler seg over hele landet for å kjempe for blant annet høyere lønn og likebehandling av midlertidig ansatte. Noen journalister er imidlertid ivrigere enn andre.
8.
 Syk øksedrapsmann utskrevet mot sin vilje: – Ble feilbehandlet
BERGEN / OSLO (VG) Om lag tre uker før bergensmannen ringte politiet og sa han hadde drept sin mor med øks, ble han utskrevet fra psykiatrisk institusjon mot sin vilje. Han gjentok på institusjonen at han kom til å skade mennesker.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse