Mest leste :
1.
 Hardangergullsmed bak fulltreffaren NR01
2.
 "Prøvekøyring" av ny heimebane
3.
 Målmedviten musikkstudent på springbretttet
4.
 Festidalen byttar helg
5.
 Endringar i reglar for opptak til høgare utdanning
6.
 Folkebiblioteka som debattarena
7.
 Vil ha innspel frå innbyggarane
8.
 Til kamp for råderett over krafta
9.
 Tru det eller ikkje - årets tema er LØGN
10.
 Suttar etter 10 år i stillinga
11.
 150 tunnelar på Vestlandet vert rusta opp
12.
 På Radio Folgefonn onsdag
13.
 Rekordomsetning på Grüne Woche i 2018
14.
 Rekordmange vel norsk flagg
15.
 Noreg får som første land spesialtrent innsatsteam for helsekriser
16.
 Ny anbodskonkurranse om omdeling av laurdagsaviser i distrikta
17.
 Tillet ikkje import av skotsk oppdrettslaks
18.
 Migrasong – tonane dei bar med seg over havet
19.
 Vinterferie i Statskog sine hytter
20.
 Er byen din attraktiv?

Nytt lys i mørketida
- Publisert 24. januar 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Skalltaket - oppussing.JPG
Clik on image for large version
Skalltaket. Bilete: Tone Mannsåker

Torsdag er det opning av lysinnstallasjonen til HC Gilje i Skalltaket. Plansjefen i Odda kommune, Kristian Bondhus Jensen, seier at han ikkje heilt veit kva me kan forventa oss, men veit at det skal vera bevegeleg lys i heile himlingen på Skalltaket

I samtale med programsekretær JK Flattun seier han at å tolka og vurdera kunstverket kan ein først gjera når det er kome på plass. 

Prosjektet er kome i stand med hjelp av midler frå KORO Hordaland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Hordaland og er i regi av Odda kommune v/ Samfunnsutvikling og Litteratursymposiet i Odda, med støtte av Sparebanken Vest.

- Det er eit prosjekt som i utgangspunktet ikkje kostar kommunen noko og vonleg vert det eit positivt bidrag til Smelteverkstomta, seier Bondhus Jensen.

På opningsdagen vert det ein del aktivitet på tomta i forkant av opninga ved ordførar Roald Aga Haug klokka 18:00. - Det vert mogelegheit for omvising, mellom anna nede i katakombane under Skalltaket. Me får og inn Hardanger Fjellklyvarlaget som legg til rette for strikkhopp eller pendelhopp frå toppen av gangbrua på Skalltaket.

Plansjefen vonar at det etter kvart vert endå meir aktivitet på Smelteverkstomta og fortel at det er fleire som har vore og "snust" på Skalltaket. - Det kan jo brukast til klatring og andre ting, men per dags dato veit me ikkje kva som kjem til å skje der i framtida, det har jo eit kjempepotensiale.

Det er Smelteverkstomta Næringsutvikling (SNU) som eig Skalltaket og ifylgje Bondhus Jensen, er dei positivt innstilt til belysninga.

Når det gjeld lyskunstnaren HC Gilje, meiner plansjefen at han er svært kompetent for jobben i Odda. - Det er jo eit ganske snevert fagmiljø, så han er nok den flinkaste i Noreg på området. Me er svært glade for at at han tok jobben. Der er leiaren for Litteratursymposiet, Ingvild Ystanes, som fekk hanka han inn.

Når det gjeld øvrig belysning poå Smelteverkstomta, vil det koma seg etter anleggsstart for det nye krysset. Då fylgjer belysning med slik at den midlertidige belysninga ein har hatt, med nokre vaierstrekk, vert flytta.

- Me har jo lyssett fasaden på Lindehuset og somme Knud Knudsen bilete som heng rundt på området, seier Bondhus Jensen. - Det er små steg, men me ynskjer å gjera det rett slik at når det om nokre år er lys på heile Smelteverkstomta, så heng det godt i hop, og når det gjeld det som skal skje torsdag, vonar eg at riktig mange møter opp.

Festivalleiar ingvild Ystanes fortel om lyskunstnaren i ei pressemelding:

HC Gilje er ein norsk lyskunstnar, rekna som ein av dei fremste kunstnarane i landet. Han har bevegd seg mellom installasjon, eksperimentell video, live performance og scenografi sidan han gjekk ut frå Kunstakademiet i Trondheim i 1999.

Han fekk ein pangstart på karrieren med eit ett-års residency på Künstlerhaus Bethanien i Berlin 2000-2001. Gilje var ein leiande karakter på live cinema-feltet frå rundt 2000 og turnerte verda rundt. Samstundes jobba han med eksperimentell video som vart vist i diverse film-, kunst- og festivalkontekstar. Gilje har óg vore aktiv på teater- og dansefeltet, først og fremst gjennom sitt mangeårige samarbeid med koreograf Eva-Cecilie Richardsen. Saman etablerte dei Kreutzerkompani, med ein årleg produksjon frå 2000 til 2006.
I 2006 endra Gilje retning: han tok element frå sin tidlegare praksis (utforsking av fysiske rom frå video, skaping av rom frå scenearbeid og improvisasjon frå live-verksemd) inn i eit langsiktig prosjekt som har fått namnet "Conversations with Spaces". Dette prosjektet utforskar, hovudsakleg gjennom store installasjonar, sansing av endring og transformasjon av fysiske strukturer (rom, landskap, objekt, kroppar) gjennom flyktige media som lys, projeksjon, lyd og rørsle. Installasjonane har blitt presentert i tradisjonelle gallerirom, utandørs og i meir ukonvensjonelle omgivelser.
 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Slik drives den norske FN-valgkampen
Med nyinnkjøpt residens til 87 millioner kroner er Norges FN-ambassadør Tore Hattrem klar for å kjempe om en plass i det mektige Sikkerhetsrådet.
2.
 Spellemannprisen: Altfor sent, og litt tidlig
«Årets Spellemann» gikk til riktig kjønn. Til en kvinne som fortjener priser. Fra en jury som virker overivrig.
3.
 Slik gratulerer VG-leserne rekord-Bjørgen: – Måtte du leve evig
Hundrevis av VG-lesere har sendt inn sine gratulasjoner og hyllester til Marit Bjørgen (37) etter at skidronningen søndag ble tidenes mestvinnende vinterolympier.
4.
 Slik ble vi kjent med Astrid Smeplass
Vinneren av «Årets Spellemann» fikk ros allerede i sin aller første omtale i pressen.
5.
 DN: Stortinget tok hensyn til frimurerlosjen og handelsstanden og innfridde millionkrav
Frimurerlosjen og handelsstanden fikk gehør for en ny tunnelløsning som alene økte prisen på Stortingets byggeprosjekt med flere hundre millioner, ifølge DN.
6.
 Festfotball sikret Peps første tittel: – Dette trofeet er for Manchester City, ikke meg
(Arsenal-Manchester City 0-3) I sin 99. kamp som Manchester City-trener, tok Pep Guardiola sin første tittel i sin første finale med klubben. Etter kampen var katalaneren i det ydmyke hjørnet.
7.
 Skammelig av Løfshus
Vidar Løfshus har all grunn til å slå seg på brystet over det Norge presterer i sporet. Dessverre fortsetter han å gjøre det også om ting han har lite peiling på.
8.
 Toppsjefens triumf
PYEONGCHANG (VG) Den norske OL-suksessen skyldes summen av en rekke faktorer. Men det er lov for Tore Øvrebø til å glise litt ekstra bredt på flyet hjemover.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse