Mest leste :
1.
 Nasjonal oversikt over personar på venteliste til sjukeheim
2.
 Roger Lynghamar erstattar Steinar Albrigtsen på Iris Scene
3.
 Travel laurdag på nye Iris Scene
4.
 Trygge møteplassar i Noregs Mållag
5.
 Vil ha fleire med i gamaldanstevling
6.
 Kulturell skattkiste til alle elevar i Hordaland
7.
 God start på 2018 for Tysnes Sparebank
8.
 Den årlege Tulipanaksjonen er i rute
9.
 Mange vil rydda strender
10.
 Kontroll av kostilskot avslørte helsefarleg innhald
11.
 Klar for å overlata klubba til yngre krefter
12.
 Konkurranse om nytt fylkesvåpen
13.
 2017 - rekordår for Mikkelparken
14.
 Meiner turisme trugar villreinen
15.
 Hugs fluktopning og rett merking av reiskap
16.
 Parkeringsavgift i Odda sentrum - ikkje øverst på ynskjelista
17.
 Har du ein etablerar i magen?
18.
 Debattklimaet har vorte for hardt
19.
 12.mai - den internasjonale ME - dagen
20.
 Nasjonalparken vil høyra di meining

Nytt lys i mørketida
- Publisert 24. januar 2018 av Mannsåker, Tone Marie
Skalltaket - oppussing.JPG
Clik on image for large version
Skalltaket. Bilete: Tone Mannsåker

Torsdag er det opning av lysinnstallasjonen til HC Gilje i Skalltaket. Plansjefen i Odda kommune, Kristian Bondhus Jensen, seier at han ikkje heilt veit kva me kan forventa oss, men veit at det skal vera bevegeleg lys i heile himlingen på Skalltaket

I samtale med programsekretær JK Flattun seier han at å tolka og vurdera kunstverket kan ein først gjera når det er kome på plass. 

Prosjektet er kome i stand med hjelp av midler frå KORO Hordaland Fylkeskommune og Fylkesmannen i Hordaland og er i regi av Odda kommune v/ Samfunnsutvikling og Litteratursymposiet i Odda, med støtte av Sparebanken Vest.

- Det er eit prosjekt som i utgangspunktet ikkje kostar kommunen noko og vonleg vert det eit positivt bidrag til Smelteverkstomta, seier Bondhus Jensen.

På opningsdagen vert det ein del aktivitet på tomta i forkant av opninga ved ordførar Roald Aga Haug klokka 18:00. - Det vert mogelegheit for omvising, mellom anna nede i katakombane under Skalltaket. Me får og inn Hardanger Fjellklyvarlaget som legg til rette for strikkhopp eller pendelhopp frå toppen av gangbrua på Skalltaket.

Plansjefen vonar at det etter kvart vert endå meir aktivitet på Smelteverkstomta og fortel at det er fleire som har vore og "snust" på Skalltaket. - Det kan jo brukast til klatring og andre ting, men per dags dato veit me ikkje kva som kjem til å skje der i framtida, det har jo eit kjempepotensiale.

Det er Smelteverkstomta Næringsutvikling (SNU) som eig Skalltaket og ifylgje Bondhus Jensen, er dei positivt innstilt til belysninga.

Når det gjeld lyskunstnaren HC Gilje, meiner plansjefen at han er svært kompetent for jobben i Odda. - Det er jo eit ganske snevert fagmiljø, så han er nok den flinkaste i Noreg på området. Me er svært glade for at at han tok jobben. Der er leiaren for Litteratursymposiet, Ingvild Ystanes, som fekk hanka han inn.

Når det gjeld øvrig belysning poå Smelteverkstomta, vil det koma seg etter anleggsstart for det nye krysset. Då fylgjer belysning med slik at den midlertidige belysninga ein har hatt, med nokre vaierstrekk, vert flytta.

- Me har jo lyssett fasaden på Lindehuset og somme Knud Knudsen bilete som heng rundt på området, seier Bondhus Jensen. - Det er små steg, men me ynskjer å gjera det rett slik at når det om nokre år er lys på heile Smelteverkstomta, så heng det godt i hop, og når det gjeld det som skal skje torsdag, vonar eg at riktig mange møter opp.

Festivalleiar ingvild Ystanes fortel om lyskunstnaren i ei pressemelding:

HC Gilje er ein norsk lyskunstnar, rekna som ein av dei fremste kunstnarane i landet. Han har bevegd seg mellom installasjon, eksperimentell video, live performance og scenografi sidan han gjekk ut frå Kunstakademiet i Trondheim i 1999.

Han fekk ein pangstart på karrieren med eit ett-års residency på Künstlerhaus Bethanien i Berlin 2000-2001. Gilje var ein leiande karakter på live cinema-feltet frå rundt 2000 og turnerte verda rundt. Samstundes jobba han med eksperimentell video som vart vist i diverse film-, kunst- og festivalkontekstar. Gilje har óg vore aktiv på teater- og dansefeltet, først og fremst gjennom sitt mangeårige samarbeid med koreograf Eva-Cecilie Richardsen. Saman etablerte dei Kreutzerkompani, med ein årleg produksjon frå 2000 til 2006.
I 2006 endra Gilje retning: han tok element frå sin tidlegare praksis (utforsking av fysiske rom frå video, skaping av rom frå scenearbeid og improvisasjon frå live-verksemd) inn i eit langsiktig prosjekt som har fått namnet "Conversations with Spaces". Dette prosjektet utforskar, hovudsakleg gjennom store installasjonar, sansing av endring og transformasjon av fysiske strukturer (rom, landskap, objekt, kroppar) gjennom flyktige media som lys, projeksjon, lyd og rørsle. Installasjonane har blitt presentert i tradisjonelle gallerirom, utandørs og i meir ukonvensjonelle omgivelser.
 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Stortinget sier ja: Skal sjekke følgene av skolestart for seksåringene
Det er flertall på Stortinget for å evaluere skolestart for seksåringene – over 20 år etter at det ble innført.
2.
 NRK-kjendisene samles til fortsatt kamp
I dag har 1700 NRK-journalister vært i streik i en uke. Streikeviljen er fortsatt på topp og nå samles de streikende til møte i kulturkirken Jakob i Oslo. Etter møtet blir det stormønstring utenfor NRK-huset på Marienlyst.
3.
 Hareide: – Ble liggende to uker på gulvet
BLINDERN (VG) Åge Hareide (64) innrømmer at han var bekymret da ryggproblemene rammet han for alvor, da han ble liggende to uker på gulvet.
4.
 Se alle tilsynene restaurantsjefen får – nå skal Røe Isaksen rydde opp
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil uvesen til livs: – Landets bedrifter opplever at de har for mange vesen og tilsyn, som passer på dem. - Vi vil gjøre livet lettere for bedriftene, sier han.
5.
 30 år gammel drapsgåte kan være løst
Irsk politi har pågrepet to menn for drapet på Inga Maria Hauser (18), en tysk ryggsekkturist på reise i Nord-Irland i 1988.
6.
 Laveste fødselsoverskudd i Norge siden 1985
Færre fødsler og flere døde ga oss i årets tre første måneder det laveste fødselsoverskuddet i Norge på 33 år, men innvandringen sørger for befolkningsvekst.
7.
 Eliteseriens comeback-konger: – Er det krig så må man ta den
RANHEIM (VG) (Ranheim-Molde 3–1) For femte gang på elleve seriekamper kom Ranheim tilbake, og sikret poeng etter å ha ligget under.
8.
 Jan Bøhler om ny steinkasting mot natteravner på Stovner: – Politiet må bli bedre kjent med miljøet
I helgen opplevde natteravnene i bydel Stovner på ny steinkasting fra en ungdomsgjeng. Tirsdag begynte 10 nye politifolk som blant annet skal patruljere denne bydelen.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse