Mest leste :
1.
 Nettradioen er oppe og går igjen
2.
 Myrkdalen Fjellandsby veks
3.
 Felles løft for gleda ved å synga
4.
 Variert meny på Røldalsmarknaden 2018
5.
 Ny aggressiv blautråtebakterie funne i Noreg
6.
 Gir 27 millionar til forsking på Vestlandet
7.
 MS Lindenes på farten
8.
 Ein attraktiv innfallsport til Folgefonnhalvøya
9.
 "Sommarfugl" - livsfilosofi og musikk som går til hjarta
10.
 St. Olav til Ottar Grepstad
11.
 Formidlar lokal kulturarv til førskuleborn i Hardanger og på Voss
12.
 Sju nye reisemål har fått merket for bærekraftig reisemål
13.
 30 millioner til leselyst i Bokåret 2019
14.
 Vil redusera klimagassutslipp frå avskoging i Noreg
15.
 Daniel på femte plass i NM - opninga
16.
 Klar for litt 60 - og 70 - talsmusikk?
17.
 Rekordstor påmelding til Open Gard i jubileumsåret
18.
 Open for det meste av aktivitet
19.
 Den gode sommarkjensla er på plass
20.
 2,35 millionar kroner til kultur i Hordaland

Turne over Hardangervidda - natur og kultur hand i hand
- Publisert 27. mars 2018 av Mannsåker, Tone Marie
AK Guck Teigland
Clik on image for large version
AK Gluck Teigland. Arkivbilete

AK Glück Teigland har gjort seg bemerka som arrangør av turar litt utanom det vanlege. I påsken skal han på turne saman med musikaren Daniel Kvammen og reiseruta går over Hardangervidda frå hytte til hytte, på ski

I samtale med programsekretær JK Flattun seier han at i år vert det ein spesielt triveleg påske. - Me skal gå over Skarveheimen og Hardangervidda. Det er første gongen ein musikar har gjort noko slikt, gå frå hytte til hytte og halda konsert, så det er veldig moro å få vera med på det.

Når det gjeld skiferdigheitene til Daniel Kvammen, meiner Teigland at han det grunnleggande " i boks". - Han er jo frå Geilo så det går nok bra, men han har ikkje drege pulk før, så det vert nok litt gnagsår og anna knask å handtera undervegs.

Teigland fortel at turkameraten hans er i tåleg god form. - Han gjekk opp ein klesstorleik, til Large, og då tok han grep, tok til å springa, så no er han sprek.

Herrene skal innom seks hytter og Teigland fortel at det vert ein størr konsert midt i løpet. - Me må ned til Geilo ein tur og har ein stor konsert, menså er det vidare.

Dei byrjar mandag då går vegen til Finse, tirsdag er det Krekkja, onsdag ein pause før konsert på Geilo Skjærtorsdag.

- Me går frå Dyranut til Sandhaug på Langfredag og til sjølvaste Litlos på påskeaften. Sjarmøretappen på 40 kilometer til Haukeliseter, tek me på 1.påskedag. Og der held Kvammen den siste konserten på denne turneen.

Ein turné av dette slaget, er litt meir krevjande enn ein gjennomsnittleg reiserunde for musikarar, men Teigland utelukkar ikkje at andre kan tenna på ideen.

- Kanskje er det nokon som finn ut at dei vil gjera noko morosamt neste år,. No har me tråkka spor slik at andre kan overta. Det er ein fin måte å bruka løypene og hyttene på, å kombinera natur og kultur.

Å avlysa på grunn av dårleg ver, er eit ikkje - tema. - Me har vore ute i dårleg ver før og har relativt nøkterne dagsetappar, så her vert det ingen avlysingar, seier Teigland.

Når det gjeld andre sprell Teigland har på årsprogrammet sitt, fortel han at helga etter påske samlar han skifolk i heile regionen og frå heile Noreg eigentleg, i Øystese. - Då skal me ha musikk og skikøyring i fin harmoni, med grilling anna moro. Skifest for mange heiter det.

Anna som står på programmet når snøen er smelta, er tur med Statsraad Lehmkuhl i slutten av april og ein fjelltur langs Hallingskarvet. - Og så vert det turar med Hardangerjakta Mathilde. Då skal me kombinera sykling og sjøliv - Bike and Sail, og sjøliv med toppturar til fots - Hike and Sail. og utover sommaren er det litt ulike konkurransar i fjellet heime i Kvam.

Og når det gjeld turneen over vidda, bekymrar Teigland seg lite for om gitaren klarer kulda. - Den får Daniel bera sjølv, så tek eg resten, seier han.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Frykter hevnaksjoner i Malmö: – Nå begynner helvete
En ung gjengleder som overlevde skyteepisoden i Malmö mandag pekes på som det egentlige målet. En hevnaksjon er svært sannsynlig, sier kilder i miljøet til svenske aviser.
2.
 Grensekrisen i USA: Spedbarn skilt fra foreldrene og sendt på tvers av landet
Barn helt nede i tre måneders alder blir fraktet tvers over hele USA for å plasseres i fosterhjem, mens foreldrene er i varetekt. Det kommer frem i en pressemelding fra Borgerrettighetsdepartementet i Michigan.
3.
 Her er hockeyprofilene på skolebenken: Tar hurtigkurs for å bli gode barnetrenere
OLYMPIATOPPEN (VG) Norges Ishockeyforbund tar grep for å bedre talentutviklingen i Norge. Med et «fast track»-trenerkurs har det bragt frem engasjement hos hockeyprofilene Patrick Thoresen (34) og Ole-Kristian Tollefsen (34).
4.
 Ny rapport: Innvandring splitter Norge
Nordmenn er splittet i spørsmålet om landet bør ta inn flere innvandrere. Den store asylstrømmen for tre år siden ser imidlertid ikke ut til å ha gitt et mer negativt syn på innvandring.
5.
 Raymond Johansen om romfolk-tilbud: Listhaug feilinformerer
Raymond Johansen mener Sylvi Listuaug fraskriver seg ansvar i saken om overnattingstilbudet for romfolk i Oslo. Det avviser Listhaug.
6.
 Christian Eriksen til VG om VAR-VM: – Det har blitt mange straffer
VITJAZEVO (VG) Christian Eriksen ser positivt på VAR-teknologien, mens Chelseas Andreas Christensen innrømmer at han fryktet VAR-straffe imot i VM-åpningen. Åge Hareide er atskillig med kritisk enn sine spillere: – Det fjerner noe av sjarmen med fotball.
7.
 Stormy Daniels-advokat om USAs nye grensepraksis: – Ondskap av episke dimensjoner
MCALLEN, TEXAS (VG) Han har blitt kjent som advokaten til pornostjernen som angivelig hadde et seksuelt forhold til president Donald Trump. Nå representerer Michael Avenatti over 50 mødre som har blitt fratatt sine barn på grensen til USA.
8.
 Morgenoppdatering 20.06.18
Dette er noe av det viktigste som skjedde i natt.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse