Mest leste :
1.
 Dramatisk endring i plantelivet på fjelltoppane
2.
 36 millionar kroner til betre psykisk helse hos barn og unge
3.
 Rekordstor hjortejakt
4.
 Prosjektet har på ingen måte stoppa opp
5.
 Derfor er påsken reine eggefesten
6.
 Ikkje bli ein del av statistikken på Bulkefredag
7.
 Turne over Hardangervidda - natur og kultur hand i hand
8.
 Tom Roger Aadland på Utne Skjærtorsdag
9.
 På Radio Folgefonn mandag
10.
 Ny styreleiar i Tysnes Sparebank
11.
 Vossajazz - prisen til Benedicte Maurseth
12.
 Rødt over sperregrensa
13.
 Snøskredvarslinga si anbefaling: Unngå alt skredterreng denne påsken.
14.
 Milepæl for Inn på tunet
15.
 Skuleskyss kostar flesk for fylka
16.
 Museum, musikk og mysterium
17.
 Norovirus bit ikkje på hallingar
18.
 Negative tal for den norske kyrkja
19.
 Første gong ei forskrift får klarspråkpris
20.
 Betydeleg nedgang i artsmangfaldet i skogen

Turne over Hardangervidda - natur og kultur hand i hand
- Publisert 27. mars 2018 av Mannsåker, Tone Marie
AK Guck Teigland
Clik on image for large version
AK Gluck Teigland. Arkivbilete

AK Glück Teigland har gjort seg bemerka som arrangør av turar litt utanom det vanlege. I påsken skal han på turne saman med musikaren Daniel Kvammen og reiseruta går over Hardangervidda frå hytte til hytte, på ski

I samtale med programsekretær JK Flattun seier han at i år vert det ein spesielt triveleg påske. - Me skal gå over Skarveheimen og Hardangervidda. Det er første gongen ein musikar har gjort noko slikt, gå frå hytte til hytte og halda konsert, så det er veldig moro å få vera med på det.

Når det gjeld skiferdigheitene til Daniel Kvammen, meiner Teigland at han det grunnleggande " i boks". - Han er jo frå Geilo så det går nok bra, men han har ikkje drege pulk før, så det vert nok litt gnagsår og anna knask å handtera undervegs.

Teigland fortel at turkameraten hans er i tåleg god form. - Han gjekk opp ein klesstorleik, til Large, og då tok han grep, tok til å springa, så no er han sprek.

Herrene skal innom seks hytter og Teigland fortel at det vert ein størr konsert midt i løpet. - Me må ned til Geilo ein tur og har ein stor konsert, menså er det vidare.

Dei byrjar mandag då går vegen til Finse, tirsdag er det Krekkja, onsdag ein pause før konsert på Geilo Skjærtorsdag.

- Me går frå Dyranut til Sandhaug på Langfredag og til sjølvaste Litlos på påskeaften. Sjarmøretappen på 40 kilometer til Haukeliseter, tek me på 1.påskedag. Og der held Kvammen den siste konserten på denne turneen.

Ein turné av dette slaget, er litt meir krevjande enn ein gjennomsnittleg reiserunde for musikarar, men Teigland utelukkar ikkje at andre kan tenna på ideen.

- Kanskje er det nokon som finn ut at dei vil gjera noko morosamt neste år,. No har me tråkka spor slik at andre kan overta. Det er ein fin måte å bruka løypene og hyttene på, å kombinera natur og kultur.

Å avlysa på grunn av dårleg ver, er eit ikkje - tema. - Me har vore ute i dårleg ver før og har relativt nøkterne dagsetappar, så her vert det ingen avlysingar, seier Teigland.

Når det gjeld andre sprell Teigland har på årsprogrammet sitt, fortel han at helga etter påske samlar han skifolk i heile regionen og frå heile Noreg eigentleg, i Øystese. - Då skal me ha musikk og skikøyring i fin harmoni, med grilling anna moro. Skifest for mange heiter det.

Anna som står på programmet når snøen er smelta, er tur med Statsraad Lehmkuhl i slutten av april og ein fjelltur langs Hallingskarvet. - Og så vert det turar med Hardangerjakta Mathilde. Då skal me kombinera sykling og sjøliv - Bike and Sail, og sjøliv med toppturar til fots - Hike and Sail. og utover sommaren er det litt ulike konkurransar i fjellet heime i Kvam.

Og når det gjeld turneen over vidda, bekymrar Teigland seg lite for om gitaren klarer kulda. - Den får Daniel bera sjølv, så tek eg resten, seier han.

 Tips noen om denne saken
Sende til flere mottakere? Separer adressene med komma.

VG RSS
1.
 Mann dømt til 19 års fengsel for drap på Trosterud
En 43 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 19 års fengsel for å ha drept sin ektefelle med kniv på Trosterud i Oslo i 2016.
2.
 Johaug er forberedt på hets når hun skal konkurrere
ØKERN (VG) Therese Johaug (29) er forberedt på reaksjoner når verdenscupen starter i Finland i november. Men nå gleder hun seg bare til å få startnummer på brystet igjen.
3.
 Prinsessen på alerten
Det er direkte imponerende å se hvordan Therese Johaug har taklet en svært vanskelig situasjon. De som skal slå henne til vinteren, må nok stå opp rimelig tidlig om morgenen …
4.
 Nå får Gull-Maren gjøre som gutta – hoppe 250 meter
Innen to år kan OL-vinner Maren Lundby (23) hoppe 250 meter – eller lenger – i skiflyging. FIS har nemlig opphevet restriksjonen på bakkestørrelsen for kvinner.
5.
 Norske Marie (21) savnet i Sør-Afrika
Marie Sæther Østbø (21) ble sist sett på stranden i Sedgefield – hundre meter fra der hun bodde.
6.
 Studiekamerat i Norge: – Slik er Cubas nye president
Miguel Díaz-Canel spilte basket med Fidel Castro på videregående, og var en av de flinkeste elevene i klassen. Slik beskrives Cubas nye president av en gammel studiekamerat.
7.
 Ville nekte utøver å dra til OL - ble tatt for doping i Pyeongchang
Før OL stilte hun opp på en video i en genser med teksten «I don’t do doping» med store bokstaver. I Pyeongchang ble Nadezhda Sergeeva (30) tatt for doping.
8.
 Bildeserie: 59 år med Castro
Fredag tar Miguel Diaz-Canel over Cubas presidentvalg, som eneste kandidat forsamlingen kunne stemme på. Siden 1959 har Castro-brødrene Fidel og Raúl styrt landet.


Søk på Radiofolgefonn.no


LOKALE KAMERA

ODDA

VOSS

KVINNHERAD

EIDFJORD

ULLENSVANG

KVAM - ÅLVIK

BERGEN

FOLGEFONNA

GRANVIN


VEGKAMERA

LÅTEFOSS

KLØVET

SELJESTAD

RØLDALSTUNELLEN

VELURE

KVAMSKOGEN

SVELGANE / SKJERVET

EVANGER

VINJE VEST

DYRANUT

HAUKELI

HARDANGERBRUA


Dekningsområde & frekvens

Odda
 Fm:104-104,2-105,5-106
Ullensvang 
 Fm:101-105,2
Voss
 Fm:101,5-104-104,4-104,8-106,3
Granvin
 Fm:101-107,3
Ulvik
 Fm:107
Eidfjord
 Fm: 104-105,9
Kvam
 Fm:104-106-107,3
Jondal
 Fm: 106-107,3
Frekvenskart

Levert av MindIT Solutions AS i samarbeid med Aarekol IT Kompetanse